Autor: Tele2 Eesti • 20. juuni 2024

Kuidas valida just sinu äriga sobiv internetilahendus?

Internetiühendus on kaasaegses ärikeskkonnas kriitilise tähtsusega. Kuid millist tüüpi internetiühendus on äriklientide seas eelistatuim ja miks – kas juhtmevaba 5G või traditsiooniline kaabliga ühendus? Tele2 internetiteenuste äriarendusjuht Kristjan Orav aitab teemat avada.

Juhtmevaba interneti eelised

5G juhtmevaba internet pakub äriklientidele mitmeid eeliseid, eriti neile, kes vajavad kiiret ja paindlikku ühendust. 5G tehnoloogia toob kaasa jõudluse suurenemise, pakkudes suuremaid kiirusi ja madalamat latentsust võrreldes varasemate mobiilsete lahendustega.

Näiteks üks Pärnumaal raamatupidamise valdkonnas tegutsev ettevõtja, kes töötab suuresti kodukontoris, oli algselt juhtmevaba interneti suhtes skeptiline. Pärast 5G ruuteri ja Ärinett Piiramatu paketi proovimist ületasid tulemused tema ootusi, interneti kiirus paranes 3-4 korda võrreldes varasemate lahendustega. Juhtmevaba interneti puhul ei pea ettevõtjad muretsema kaablite paigaldamise ja hooldamise pärast. See on suurepärane lahendus ettevõtjale, kes töötab sageli erinevates asukohtades, kuid hindab töökindlat internetilahendust.

Kaabliga interneti eelised

Internetiühenduse valik sõltub suuresti ettevõtte spetsiifilistest vajadustest. K ui kodus töötav ettevõtja vajab interneti vaid aeg-ajalt Teams’i kõnede tegemiseks, teeb selle suurepäraselt ära juhtmevaba internet. Kaabliga internet on endiselt eelistatud valik paljude äriklientide seas, kes vajavad stabiilset ja kindla kiirusega internetiühendust, mis on tagatud ruuterini. Kaabliga interneti võrgu kiirust ja ühenduvust aitab jälgida Tele2 tehniline tugi, kes saab vastavalt kliendi vajadustele teha võrgus muudatusi.

Milline internet on ettevõtjale turvalisem?

Nii juhtmevaba kui ka kaabliga internetiühenduse lahendused on tänapäeval võrdselt turvatud. Mõlemad kasutavad tugevaid turvameetmeid, nagu krüpteerimine, kaheastmeline autentimine ja viirusetõrje. Sellegipoolest ei saa vähemtähtsamaks pidada täiendavat kaitset Digikaitse ja Bitdefenderi teenuste näol. Kui Digikaitse lahendus katab ohtlike veebilehtede filtreerimise, siis Bitdefender võimaldab nii viirusetõrjet kui ka VPN-tunnelit.

Seega on interneti jaoks palju erinevaid lahendusi, ent enne valiku langetamist tasub igal ettevõtjal veenduda oma vajadustes ja parima võimaluse leidmiseks konsulteerida oma operaatoriga.

Vaata enda ärile sobivat netilahendust SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474