Autorid: Jana Saarkoppel, Indrek Kald • 13. juuni 2024

USA suure finantsplatvormi eestlasest juht: mind saab ka arendajaks lugeda

USAs miljoneid kliente teenindava finantsplatvormi eestlasest president töötab ise oma ettevõttes aeg-ajalt ka arendajana.

Kuigi ma saan teha vaid neid asju, mis ei moodusta täissüsteemi, mul on ju ka teisi kohustusi, kinnitas ta Äripäevale, lisades, et Chicago peakorteris on arendajaid kaheksa ehk kümnendik kogu tiimist.

Eero A. Pikat on sündinud-kasvanud Chicagos, kuid räägib ladusat eesti keelt, omab Tallinnas kinnisvara ja käib igal suvel Eestis.
Foto: Jana Saarkoppel

Eero A. Pikati juhitav Barchart on 50 miljoni dollarilise käibega finantstehnoloogia ja andmeteenuste ettevõte, mis pakub klientidele turuanalüüse ja -andmeid; Pikat liitus Barchartiga 1998 ja töötab juhi ameti kõrval ka neljast inimesest koosnevas andmearendustiimis.

Barcharti innovatsioonis on roll ka tehisintellekti (AI) megatrendil, kuigi Pikat nimetab tehisaru algeliseks: enamikku inimesi ei häiri, kui AI pakutav vastus on 95protsendilise tõenäosusega õige, aga kui sa otsid infot just ülejäänud 5% hulgast, on see tegelikult probleem.

Microsofti Copilotile saab anda näiteks ülesande otsida andmebaasist konkreetset infot ning seda teeb Copilot Pikati sõnul üldiselt väga hästi ja 90% ulatuses õigesti; ka arendaja teab sellise näite puhul, millist vastust oodata.

Tehismõistus on Pikati sõnul hea ka infokokkuvõtete tegemiseks: “annad talle mingi 20 lehekülge teksti, mida ise läbi töötada ei viitsi, ja palud tal teha olulisest kokkuvõtte – ta teeb selle kenasti ära”.

Millised on Barcharti kogemused Amazoni ja nende AI-platvormiga, missugust tehisintellekti lahendust Barchart ise vajaks, milline on Eero A. Pikati seos Eestiga, loe Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755